IIRC s svojim celovitim poročilom izpostavlja prelomnice za CP

Mednarodni svet za celovito poročanje (IIRC) je izdal svoje celovito poročilo za leto 2017, ki so ga naslovili »Breaking through«. V njem poudarjajo več prelomnih dogodkov in spoznanj, ki so se v letu 2017 zgodila na področju celovitega poročanja.

IIRC-jevo celovito poročilo poroča, da je okvir CP sprejelo že 1.600 organizacij v 64 državah po svetu. V 16 državah pa je CP dobil tudi že regulatorno podlago. Poleg tega je CP podprlo tudi več pomembnejših mednarodnih združenj, ki so tako ali drugače povezane s poročanjem, med njimi na primer tudi Evropska komisija in Svetovna banka.

Ob pripravi poročila so na IIRC prišli tudi do ključnih usmeritev dela za naprej. Kot ugotavljajo je sedaj koncept CP že dobro sprejet, potrebno pa je izboljšati njegovo implementacijo. Glavna področja, ki potrebujejo dodatne praktične napotke pa so: pristop več kapitalov, povezovanje informacij in celovito razmišljanje.

Ob izidu je IIRC pripravil tudi »live Twitter Q&A«, na katerem smo sodelovali tudi strokovnjaki Consensusa. IIRC smo povprašali o trenutno najbolj prelomnih trenutkih v letu 2018 in o ključnih izzivih, s katerimi so se spoprijeli tekom priprave poročila.

 Dodaj odgovor